Share-minator

Mit ajánl nekünk a TV idén nyáron?

2020. július 09. - shareminator

Megérkezett az igazi, forró nyár, amikor megszokott esetben izgalmas műsorok és új sorozatok várnak minket a képernyőkön. Azonban a helyzet korántsem olyan, mint tavaly ilyenkor volt, épp ezért az idei fülledt hónapok kínálata némileg eltér majd a korábbiaktól. Ki így, ki úgy alakította a következő időszak műsortervét, az biztos, hogy mindenki igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a megváltozott helyzetből. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy mi mindenre számíthatunk a következő hetekben műsorok terén!

Mint azt már több bejegyzésünkben is taglaltuk, a vírushelyzet tagadhatatlanul nagy hatást gyakorolt tévénézési szokásainkra. A karantén okozta bezártság, illetve a megváltozott napi rutin sokaknál felerősítette a TV, a filmek és sorozatok iránti érdeklődést. Több csatorna gyorsan reagálva a kialakult helyzetre új, karantén témájú sorozatot indított, míg mások egészen eltérő irányt választottak. Erről és ennek okairól már egy korábbi bejegyzésünkben írtunk: Attól, hogy nincs ló, még nem biztos, hogy jó lesz a szamár, avagy a karanténműsorok tündöklése és gyors bukása!

popcorn.gif

Forrás: https://i1.wp.com/media2.giphy.com/media/Bi6FcO7UoutWM/giphy.gif

Hazai műsorkínálat

A nagysikerű saját gyártású napi sorozatoknál a forgatási időszak eltolódását vagy felfüggesztését eredményezte a sokakat hirtelen érintő vészhelyzet. Tavasszal az RTL Klub ugyan elindította A Tanár című sorozat első részét, de ezt követően takarékra állították a gépezetet, és két egyszerű megoldással működő karanténshow került a hétvégi kínálatba. Ezzel szemben a konkurens TV2 teljesen más stratégiát követett, és rendkívül szigorú szabályozások és magasfokú védelem biztosítása mellett folytatta a megszokott műsorgyártást az Exatlon és a Nicsak, ki vagyok? című műsorokkal.

A következő időszak fordulópont lehet minden tévépiaci szereplő számára, hiszen alkalmazkodniuk kell az új normához, amely ebben a különös, eddig ismeretlen időszakban megragadni látszik. Az élet megy tovább, és habár mindenkinek új utak után kell néznie, mindenképpen érdekes lesz, hogy hogyan alakul a máskor dübörgő nyári időszak a társaságok számára. Ami eddig biztosnak tűnik, hogy a TV2-re visszatérnek Bödörék, és elkezdődött a második évad forgatása is a Mintaapák megújult stábjával. Az RTL Klub szintén forgatja a Drága örökösök negyedik, egyben befejező évadát, illetve több, korábban népszerű produkció is igyekszik felvenni a gyártás fonalát.

shareminator.jpg

Egy jelenet a Kegyetlen város című török sorozatból. Forrás: TV2 sajtószoba

Nyáron új napi szappanoperával is erősítenek a kereskedelmi tévék. Az RTL-re visszatér Az új Paula és Paulina, míg a TV2-n debütál a Kegyetlen város című török sorozat. Az RTL Klub a bűnügyi sorozatok vonalán is erősít, a Gyilkos lelkek és a Különben dühbe jövök sorozatok vetítésével. Az újdonságok mellett lássuk be, hogy tévénézés szempontjából a nyári időszak uborkaszezonnak számít, ezért ezekben a hónapokban a műsorkészítők az új műsorok hiányát a régebbi nagysikerű sorozataik ismétlésével kompenzálják. Ennek okán ismét látható lesz a Jófiúk (RTL Klub) 1. évada, a Piramis (TV2) valamint a Sztárok és Párok (TV2) a főműsoridős kínálatban. 

where-to-watch-your-favorite-shows-in-2020.gif

Forrás: https://www.sheknows.com/wp-content/uploads/2019/10/where-to-watch-your-favorite-shows-in-2020.gif?w=695&h=391&crop=1

Ott sincs ám kolbászból a kerítés!

Érdekes helyzetben vannak a streaming szolgáltatók, hiszen az kétségtelen, hogy a TV mellett ők is megerősödtek az elmúlt néhány hónapban, azonban ha a kínálatukra is vetünk egy pillantást, korántsem olyan rózsás a helyzet. A legtöbb húzóműsor soron következő évada bizony várat magára, hiszen a tavasszal bekövetkezett leállások miatt nem sokan tudták nyárra elkészíteni a korábban beígért folytatásokat.

Azok számára, akik szeretik a New Yorkban játszódó elgondolkodtató, mégis könnyed sorozatokat az HBO kínálatában Anna Kendrick főszereplésével fémjelzett Love Life remek választás lehet. A The Politician 2. évada június 19-én debütált a Netflixen, ha éppen jól esne pár életvezetési tanácsadás a sorozatban korántsem mintaanyát alakító Gwyneth Paltrow-tól. Ha komolyabb témákra és bűnügyi rejtélyekre fáj a fogunk, akkor pedig az HBO új dokusorozata a I'll Be Gone in the Dark biztosan tetszeni fog nekünk.

d9d0af39122c36fa22228606d150c1b9.gif

Forrás: https://i.pinimg.com/originals/d9/d0/af/d9d0af39122c36fa22228606d150c1b9.gif

Unalmas nyarunk lesz?

Összeségében elmondhatjuk, hogy mindenki igyekszik kihozni a rendelkezésre álló helyzetből a legjobbat, a kérdés már csak az, hogy kinek lesz majd a legnagyobb sikere. Így már csak annyi dolgunk maradt, hogy bekészítsünk némi harapnivalót és kényelmesen elhelyezkedjünk a távirányítóval a kezünkben. Jó szórakozást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr7915992028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása