Share-minator

Megvannak a BAFTAI idei jelöltjei

2021. március 12. - shareminator

A Brit Filmművészeti és Televíziós Akadémia (BAFTA) kifejezetten sokszínű jelöltlistával állt elő díjaira, a színészkategóriákban a 24 jelölt közül 16 etnikai kisebbséghez tartozik.

bafta-award.jpg

Kép forrása: www.goldderby.com

A legtöbb - hét - jelölést a Golden Globe-díjat nyert „A nomádok földje” című film kapta, de hat díjra jelölték a The Father, a Minari és az Ígéretes fiatal nő című filmeket – írja az MTI a BBC News beszámolójára hivatkozva. A legjobb rendező díjára négy női jelölt is van: Chloe Zhao (A nomádok földje), Lee Isaac Chung (Minari), Shannon Murphy (Babyteeth), Jasmila Zbanic (Quo Vadis Aida), Sarah Gavronnal (Rock), akik Thomas Vinterberggel (Another Round) szállnak versenybe.

A legjobb film díjára jelölték A nomádok földje, Az ígéretes fiatal nő, A chicagói 7-ek tárgyalása, a The Father és a The Mauritanian című filmeket.

A legjobb színész díjára jelöltek között van Chadwick Boseman (Ma Rainey – A blues nagyasszonya), Anthony Hopkins (The Father), Riz Ahmed (The Sound of Metal), Adarsh Gourav (The White Tiger), Mads Mikkelsen (Another Round) és Tahar Rahim (The Mauritanian).

A legjobb színésznő díjára jelölték Frances McDormandot (A nomádok földje), Bukky Bakray-t (Rocks), Radha Blankot (The Forty-Year-Old Version), Vanessa Kirbyt (Pieces of a Woman), Wunmi Mosakut (His House) és Alfre Woodardot (Clemency).

A BAFTA díjait két ceremónián adják át április 10-én és 11-én virtuálisan a Royal Albert Hallban.

 

Felhasznált források:

https://www.mmonline.hu/cikk/ok-eselyesek-a-bafta-dijaira-iden/

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr4316458666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása