Share-minator

5 érdekesség Joseph Gordon-Levittről

2021. február 19. - shareminator

Február 17-én ünnepelte 40. születésnapját sokak nagy kedvence, Joseph Gordon-Levitt, akiről e jeles alkalom apropóján összegyűjtöttünk néhány kevésbé ismert tényt. Lássuk-lássuk!

jos1.jpgForrás: https://kaispace.wordpress.com/tag/inception/

1. Saját kreatív műhelye van

2004-ben alapította meg bátyjával a HitRecord nevű produkciós cégét, amelynek weblapjára kezdetben saját videós tartalmakat pakoltak fel, mára azonban egy 80 ezer tagot számláló platformmá nőtte ki magát. A művészlelkek a világ bármely pontjáról feltölthetik alkotásaikat: dalokat, kisfilmeket, írásaikat. A szerencsésebbek projektjeit a produkciós cég felkarolja, és megjelenteti, amelynek a bevételéből a művész is részesül.

 2. Nem csak a színészkedésben tehetséges

A színész tehetségét nem csak a vásznon csodálhatjuk meg, ugyanis nagyszerű zenei adottságokkal is rendelkezik: énekelni, dobolni, gitározni és zongorázni is tud. Egy kis keresgélés után jó pár felvételt találhatunk róla, például, ahogyan a New York-i metróban dobol. A dobolást egyébként teljesen autodidakta módon sajátította el.

Forrás: youtube.com

3. Jó barátságot ápol Rian Johnsonnal

A rendezővel hosszú évek óta jó barátságban vannak, régóta ismerik egymást, ugyanis ő már akkor filmszerepeket adott az ifjú színésznek, amikor még csak tévés ajánlatokat kapott. Johnson első rendezésében (Beépülve) Gordon-Levitt volt a főszereplő. Szintén együtt dolgoztak a Looper – A jövő gyilkosa-ban, ahol Bruce Willis karakterének fiatal énjét játszotta. Legutóbb pedig a Tőrbe ejtve mozifilmben bukkant fel egy rövidke időre.

jos2.jpgForrás: pinterest.com

4. James Franco helyett szerepelt az Eredetben

Arthur szerepét James Franco játszotta volna, aki végül egy másik forgatás csúszása miatt visszamondta a szereplést, így Christopher Nolan végül Gordon-Levittet kérte fel. A sikeres együttműködést mi sem bizonyítja jobban, hogy nem sokkal később Nolan Batman: Felemelkedés-ében láthattuk viszont John Blake nyomozóként.

jos4.gif Forrás: pinterest.com

5. Nagyapja vitatott rendező volt

Az 1940-es években, anyai nagyapja rendezőként tevékenykedett. Kezdetben kis költségvetsű krimi-thrillereket, majd drámákat rendezett, ami végül meg is hozta számára az áttörést – a Cyrano de Bergerac című filmjének főszereplője 1951-ben megnyerte a kategóriáért járó Oscar-díjat. Ezután, ideológiai nézetei miatt filmjei 8 évre tiltólistára kerültek, így csak az 50-es évek végén tért vissza a rendezéshez. A kihagyás után, az 1959-es Párnacsaták filmjével rögtön meg is nyerte a legjobb forgatókönyvért járó Oscar-díjat.

jos5.jpg

Forrás: youtube.com 

 

 

Felhasznált források:

https://www.digitalspy.com/showbiz/10-things-about/a539205/10-things-about-joseph-gordon-levitt/

https://hu.ign.com/joseph-gordon-levitt/65198/feature/10-dolog-amit-nem-biztos-hogy-tudtal-joseph-gordon-levittrol

https://screenrant.com/7500-facts-about-joseph-gordon-levitt/

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr8216432284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása