Share-minator

Abraham Lincoln utolsó óráira is fény derülhet a Discovery legújabb műsorában!

2021. január 05. - shareminator

Az amerikai történelem egyik legnagyobb alakjáról, Abraham Lincolnról mindössze 130 ismert kép készült. A rabszolgaság eltörlőjének élete tragikus hirtelenséggel ért véget azon a végzetes színházi esten 1865-ben, napjainkra pedig csekély mennyiségű tárgy és hitelesített kép maradt fent az Egyesült Államok 16. elnökéről. De vajon lehetséges-e, hogy létezik még egy fénykép, több mint 150 éve elrejtve a nyilvánosság elől, amely Lincoln életének utolsó óráit örökítette meg? Az elveszett Lincoln című műsor ennek a rejtélynek jár utána január 10-én, vasárnap este 22:00 órakor a Discovery műsorán!

l.jpgForrás: Discovery

A műsorban Dr. Whitny Braun műtárgy igazságügyi szakértő vizsgál meg egy nem régiben felfedezett képet, amely a 131. fotó lehet az elnökről. A merénylet után készült fénykép pontos elemzéséhez Dr. Brown és a stáb ellátogat Lincoln szülőhelyére, Illinois államba, a Nemzeti Levéltárba, valamint a hírhedt Ford Színházba és Petersen Házba is, hogy minden apró részlet figyelembevételével tudják igazolni vagy épp megcáfolni a kép hitelességét.

Az 1865. április 14-én bekövetkezett gyilkosság az amerikai nép egyik legnagyobb sorscsapása. Bár az események nagy részét ismerhetjük a történelemkönyvekből, azonban az elnök Petersen Házban eltöltött utolsó óráiról kevés feljegyzés található. Dr. Braun törvényszéki és arcfelismerő szoftver vizsgálatok segítségével, valamint neves történészek bevonásával próbál meg utánajárni Abraham Lincoln Peterson Házbeli végóráit megörökítő fénykép valódiságának. Az elveszett Lincoln című műsor olyan szakértők hozzájárulásával próbálja meg feltárni a 150 évvel ezelőtti rejtélyes órák történéseit, mint Dr. Bennet Omalu, világhírű törvényszéki patológus és Dr. Francis Palmer III, arcfelismerő szakember vagy Dr. James Braun, fegyver történeti szakértő.

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr9916372612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása