Share-minator

Különös szilveszter – avagy filmek, amik megkoronázzák az óévet

2020. december 30. - shareminator

Idén legtöbbünknél nem csak a karácsony, hanem a szilveszter is más lesz, mint amit megszokhattunk. Elmaradnak a nagy házibulik és mulatságok, de ez nem jelenti azt, hogy ne búcsúztathatnánk el méltóan a mögöttünk álló különleges évet, és ne köszönthetnénk vidáman, tervekkel és reményekkel telve az előttünk álló esztendőt. Legújabb bejegyzésünkben a teljesség igénye nélkül listázunk pár szilveszteri filmet, amelyek jó szórakozási lehetőséget kínálnak az év utolsó óráiban. Vegyetek elő egy puha takarót, készítsetek be egy üveg pezsgőt és induljon a visszaszámlálás!

szilv.jpgForrás:

https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1594/15949/159497/15949755_874257_14bd19745a99f25643c68dc9826ca6d1_wm.jpg 

Szilveszter éjjel

Amennyiben szilveszteri történetekre szomjazol, a Szilveszter éjjel garantáltan a te filmed lesz. Van itt szerelem, elmúlás, gyermekáldás, csalódás és minden, ami egy hamisítatlan szilveszteri filmhez kell. Ez a történet kicsit olyan, mintha az Igazából szerelem szilveszteri verziója – a cselekmény itt is több szálon fut, és ha ezt a filmet választod, akkor többek között olyan nevekkel köszöntheted a 2021-es évet, mint Michelle Pfeiffer, Sarah Jessica Parker, Hilary Swank, Ashton Kutcher, Zac Efron, vagy Robert De Niro.

Bridget Jones naplója

Mindig van ok arra, amiért érdemes újranézni az örök szingli, Bridget kálváriáját. A szilveszter pedig különösen nyomós érv, hiszen a Bridget Jones naplója ekkor kezdődik és fejeződik be, mindkét alkalommal egy üres naplóval, végül pedig egy fantasztikus csókkal. Nem lehet elégszer látni Daniel Cleaver csábos mosolyát, Mark Darcy béna karácsonyi pulcsiját és Bridget nyuszis jelmezét, ezért ha szereted az ilyen romantikus filmeket, idén sem érdemes ezt kihagyni.

BÚÉK

Nekünk is van ám szilveszteri filmünk! A Szilveszter éjjel magyar megfelelője a BÚÉK. Egy baráti társaság közös vacsorával ünnepelni az Újévet, és hogy feldobják a bulit, kipakolják a telefonjaikat az asztalra és bármilyen üzenet, vagy hívás érkezik a mobiljukra, azt kihangosítják vagy a többiek előtt felolvassák, bizonyítva egymásnak, hogy nincsenek titkaik. Ezzel kezdetét veszi a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora, ami persze szükségszerűen további bonyodalmakhoz, félreértésekhez és feszültséghez vezet. Mindenkinek megvan a maga titka, amit sokszor könnyebb elhallgatni, mint őszintén felvállalni mások előtt. Az este végére a játékos kihívás felszínre hozza a valódi párkapcsolati és személyes konfliktusokkal küzdő szereplők igazi énjét.

Gyagyás gyilkosság

Az európai vakációt követően a New York-i rendőr és felesége egy milliárdos gyilkosságának első számú gyanúsítottjává válik. A film a klasszikus krimiket igyekszik kiparodizálni sokszínű szereplőgárdával és jó poénokkal. Jennifer Aniston és Adam Sandler főszereplőpáros új filmjében az abszurd helyzetek mellett garantált a szórakozás, akár szilveszter este is.

Szex és New York 

2008-ban bemutatott amerikai romantikus vígjáték, az 1998 és 2004 között vetített Szex és New York című sorozat első mozi adaptációja, ahol négy barátnő fordulatokkal és vicces helyzetekkel teli életébe nyerhetünk bepillantást. A történet szerint Carrie (Sarah Jessica Parker) esküvőjét tervezi Mr. Biggel, ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltárnál. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy együttes erővel visszahozzák Carrie-be az életet. A négy rámenős, nagyszájú New York-i barátnő alaposan felkavarja a mexikói állóvizet és a férfiszíveket is.

Brittany Runs a Marathon

Akik a könnyed szórakozás reményében keresnek valami filmet szilveszter estére, jó választás a Brittany Runs a Marathon. Brittany, a 28 éves szingli lány élete nincs éppen a toppon: állandóan bulizik, túlsúllyal küzd, és az egészségi állapota is fokozatosan romlik. Amikor ellátogat új orvosához, az nyíltan közli vele, hogy muszáj változtatnia, ha hosszú, egészséges életet szeretne élni. Brittany elhatározza, hogy új életet kezd, leszámol a plusz kilókkal és új célként kitűzi maga elé, hogy lefutja a New York maratont. Az élete pedig ettől kezdve gyökeres fordulatot vesz.

Volt egyszer egy Hollywood

Aki szerelmes történetek helyett egy igazi Hollywood-i történetre vágyik, annak a híres rendező, Quentin Tarantino filmje a hibátlan választás. A western tévésorozatából kikerült és munka nélkül maradt sztár (Leonardo DiCaprio), és kaszkadőr (Brad Pitt) jó barátjának története a filmipar fővárosának kegyetlen világába kalauzol minket. A film valós eseményeken alapszik, de Tarantino ezúttal is átírta a történelmet. Az ikonikus rendező kilencedik filmje hihetetlen sztárszereposztással és a tőle megszokott különleges, véres és gyilkos humorral mutatja be a 70-es évek filmcsillagjainak és filmiparának kettős életét.

Ízek, imák, szerelmek

Az Ízek, imák, szerelmek Elizabeth Gilbert önéletrajzi ihletésű, azonos című regénye alapján készült film. A főszereplőt alakító Julia Robertsnek mindene megvan egy boldog élethez, mégis boldogtalan és keresi helyét a világban. Férjétől való válását követően elhatározza, hogy új kalandokba veti magát, hogy felfedezze, ki is ő valójában. Több hónapot tölt el Olaszországban, ahol kiélvezi a gasztronómia által nyújtott örömöket, majd Indiában próbálja megtalálni belső harmóniáját az ima segítségével, végül Balin rátalál az igaz szerelem, ami meghozza számára a rég áhított kiegyensúlyozott, boldog életet.

2021.jpg

 Boldog új évet!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/846887904921991549/ 

Reméljünk, hogy rövid összeállításunkban megtalálod a kedvedre való filmet és sikerül boldogan és elégedetten zárod az óévet! A Share-minator jó filmekben és sorozatokban gazdag boldog új évet kíván! 

 

Felhasznált forrás:

https://cosmopolitan.hu/programajanlo/2019/12/31/filmek-szilveszterre/

https://www.cosmopolitan.com/entertainment/movies/g14505050/new-year-movies/?slide=19

https://www.joy.hu/galeria/122807/19515/2

https://www.goodhousekeeping.com/life/entertainment/g25586440/new-years-eve-movies/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr6216363656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása