Share-minator

2026-ra a Disney+ legyőzheti a Netflixet

2021. február 17. - shareminator

Tíz új, Európában készülő produkciót jelentett be a Disney+. A cég már tavaly decemberben jelezte, hogy 2024-ig 50 nemzetközi projekt kapott zöld utat.

disneymickey.jpgKép forrása: hu.ign.com

A 2019 végén indult streaming szolgáltatás a tervezettnél sokkal gyorsabban hódítja meg a világot, már 95 millió előfizetője van 58 szolgáltatási területen, ami azért is nagy szó, mert a cég eredeti tervei szerint ezt a számot nagyjából három év múlva kellett volna elérniük. Ez a növekedési ütem pedig azt vetíti előre, hogy a Netflix a hosszú évek munkájával kiérdemelt első helyének hamarosan búcsút mondhat

A Hollywood Reporter elemzői úgy vélik, hogy a Disney+ előfizetőszámban 2026-ra fogja lehagyni a Netflixet. A Disney+ ugrásszerű növekedése elsősorban annak lesz köszönhető, hogy a következő pár évben beveszik az ázsiai piacot is. 

Az előrejelzés szerint egyébként csak egyetlen országban, Indiában fogják lekörözni a riválisukat, de ez is elég lesz ahhoz, hogy összelőfizető-számban övék legyen az első hely. Bár meghódított háztartások tekintetében lenyomják a Netflixet, bevételben ez még egy ideig nem fog meglátszódni.

Európai térhódítás

A Disney 16 milliárd dollárt (4703 milliárd forintot) költ új tartalmak előállítására a következő három évben – közölte az MTI a deadline.com hírportál beszámolója alapján.

A hétfői bejelentés az első francia, olasz, német és holland produkciókról szólt. Az európai produkciók között vannak drámák, vígjátékok és dokumentumfilmek is. Bár a Disney+ elsősorban családbarát tartalmakat rendel, az új produkciók között lesz dráma, vígjáték és dokumentumfilm is. A hozzá kapcsolódó nemzetközi brand, a Star pedig inkább a felnőtteknek szóló tartalmakat mutatja be. A Star szolgáltatása február 23-án indul globálisan a Disney Plus keretében.

 

 

Felhasznált források: 

https://hu.ign.com/disney-play/65207/news/2026-ra-a-disney-nak-tobb-elofizetoje-lesz-mint-a-netflixnek

https://www.mmonline.hu/cikk/europai-produkciok-jonnek-a-disney-ra/

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr2716430336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása