Share-minator

Termékmegjelenítések a Covid-hatás tükrében

2021. április 07. - shareminator

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 17.675 termékmegjelenítést azonosított az RTL Klubon és a TV2-n. A két csatorna közül az RTL Klub több mint kétszeres fölényben van ebben a mutatóban. 

tv-ads-660x440-620x413.jpg Kép forrása: financialexpress.com

A termékmegjelenítések számának alakulását szembetűnően befolyásolta a járvány, amely az első félévben jelentős változást hozott a televíziózásban is – írja elemzésében az NMHH. Egyes műsorok forgatása véget ért, ellenben számos, az új helyzethez alkalmazkodó ötlet kelt életre. A második félévre a piac igazodott a megváltozott helyzethez, és a tavaszi műsorokat őszre csúsztatták, ezzel a második féléves számok emelkedését eredményezve.

A vizsgált időszakban 17.675 termékmegjelenítést azonosított be az NMHH (25 százalékos emelkedést mérve a megelőző félévhez képest), ebből az RTL Klubhoz 12.559, a TV2-höz 5116 kötődött.

A termékmegjelenítéssel érintett műfajcsoportok toplistájának élére – a korábbi időszakokban tapasztaltakkal megegyezően – a reggeli információs és a szolgáltató magazinok kerültek. Őket követte a sorban a reality (RTL Klub: Az Év Hotele, A konyhafőnök VIP), valamint az egyéb információs műsortípus (RTL Klub: Fókusz), de ugyancsak előkelő helyen végeztek a gasztronómiai magazinműsorok.

Az első félévvel összehasonlítva az eredményeket látható, hogy a gyógyhatású készítmények szektora a második félévre kiszorult a lista éléről, s helyette a háztartási gépek vették át a vezetést. A vezető szolgáltatás szektoron belül a koronavírus kapcsán hozott korlátozó intézkedések legnagyobb „vesztesei”, a szálloda-panzió szolgáltatásba tartozó márkák szerepeltek legnagyobb számban (1084 megjelenés).

 

Felhasznált források:

https://www.mmonline.hu/cikk/a-termekmegjeleniteseket-is-elerte-a-covid-hatas/

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr5416493142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása