Share-minator

Több tévét nézünk koronavírus idején

2020. október 27. - shareminator

A koronavírus első hullámának idején jelentősen megugrott a tévénézési idő, amely a járványhelyzet első hullámának lecsengését követően is a tavalyi szint fölött maradt. Már most az látszik, hogy az év egészét tekintve is megfordul a korábbi évek csökkenő tendenciája – írta az MMonline. Ennek nem csak a tévétársaságok, hanem a tévéműsorokkal foglalkozó weboldalak és a csatornák online felületei is örülhetnek. 

children-with-medical-masks-watching-tv-eating-popcorn_23-2148501335.jpg

Forrás: https://www.freepik.com/free-photo/children-with-medical-masks-watching-tv-eating-popcorn_7747077.htm 

Visszatekintve az elmúlt hónapokra, már februárban megmutatkozott a koronavírus tévézési időre gyakorolt pozitív hatása. A járvány egyre nagyobb előretörése miatt a kereskedelmi televíziók hírműsorainak nézettsége fokozatosan elindult felfelé. Az igazi ugrást a karanténos időszak hozta, teljes napon havi átlagban is közelítette a 20 százalékot a bővülés, míg a főműsoridőben tíz százalékot meghaladó növekedést mértek. A heti csúcsot a 13. hét, azaz a március 23. és 29. közötti néhány nap hozta. Ez heti átlagban 96,9 percet jelentett a kereskedelmi célcsoportnál és ez az idei év eddigi legmagasabb főműsoridős tévénézési idejét eredményezte.

Online is megugrott a tévés tartalmak iránti érdeklődés

A tévés weboldalak közül a TV2.hu esetén látványos a növekedés. 2019 áprilisában 767 ezer egyedi látogatót vonzott az online felületük, ehhez képest idén áprilisban ez a szám 1,34 millió volt. A TV2 legerősebb hónapja a szeptember volt, amikor 1,64 millió látogató kereste fel weboldalukat. Az RTL-es weboldalak esetén, azaz az rtl.hu-nál és az RTL Most!-nál a két év összehasonlítását nehezíti, hogy időközben elindították az RTL Most+-t, az év első kilenc hónapjából ötben jobb látogatószámot értek el, mint tavaly. Az RTL-nél az idei csúcs hónap az április volt 1,59 millió látogatóval, ami 26 százalékkal volt erősebb a 2019 áprilisában elért eredményüknél. 

Forrás: https://www.mmonline.hu/cikk/tartos-hullam-igy-alakultak-a-tevezesi-szokasok/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr8116259786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása