Share-minator

Legek a televíziózás történelmében

2020. augusztus 19. - shareminator

Mindannyian azért dolgozunk és az a célunk, hogy kitűnjünk azok közül, akikkel azonos területen tevékenykedünk, ezzel megmutatva a többi embernek: minket válasszanak mások helyet. Mi szeretnénk a legjobbak, a legsikeresebbek, a leg-leg-legek lenni, és ez nincs másként a televíziós piacon sem. Minden sorozat, reklám vagy műsor arra vágyik, hogy valamivel kiemelkedjen a többiek sokaságából. Ebben a bejegyzésünkben igyekeztünk felkutatni a tv-s legeket, természetesen a teljesség igénye nélkül. 

A legdrágább reklám

2019. szeptember 4-én délután 3-kor mutatták be a márka történetében újabb mérföldkőnek számító tisztán elektromos modellt, a Porsche Taycant. A Porsche marketingesei nem aprózták el az új modell bevezetésére irányuló kampányt, ugyanis az Egyesült Államok egyik legnézettebb közvetítése – és minden bizonnyal a legdrágább reklámspotja –, a Super Bowl amerikai foci döntő alatt jelent meg az új modell reklámja. Egy mindössze 30 másodperces hirdetés ára az idei Super Bowl alatt akár az 5,6 millió dollárt is elérhette.

Összehasonlításképp ezen a piacon az elmúlt évben egy-egy reklámspot elhelyezésének átlagos ára 200 000 dollár körül mozgott, viszont természetesen az esemény során megjelenő hirdetések sokkal nagyobb figyelmet kapnak, mint azok, amelyek más TV-műsorokban jelennek meg. A Porsche Super Bowl hirdetése 60 másodpercig futott. A „Heist” címet viselő kisfilm szereplői a németországi Porsche Múzeum alkalmazottai voltak, akik az elkötött Porsche Taycan után erednek. A történet végén persze érkezik a csattanó, a felvétel viszont kétségkívül látványos lett.

Legviccesebb tévés pillanatok

Az egyik legnehezebb feladat a legviccesebb tévés pillanatok összeállítása, hiszen annyira egyedi, hogy kinek mi a vicces.  Másrészről a televízióban megjelenő könnyed tartalmak, sorozatok elsődleges célja a szórakoztatás. Bejegyzésünkben nem térünk ki a tévésorozatok és filmek legviccesebb pillanataira. Az úgynevezett „tévés bakik” kategóriában több ezer felvételt találhatunk az interneten. Ezért mi most egy 60-as évek végén megtörtént eseményt hoztunk el nektek. Ez volt Lulu az elefánt BBC-s, pár perces tündöklése.

Itthon is jócskán találhatunk vicces pillanatokat. Gondoljunk csak Stohl András a Csillag születik műsorban bekövetkezett hatalmas esésére, vagy a legemlékezetesebb híradós bakikra:

Minden idők leghosszabban futó sorozatai

Hazánkban a nyolcvanas évek második felétől napjainkig két sorozat rabolta el a leghosszabb ideig a hazai nézők szívét: két könnyen szerethető, a mindennapokról szóló széria, amelyek a szappanoperák hagyományait formálták át a magyar viszonyokra − előbb a rendszerváltás környékén, majd a millennium hajnalán.

Szomszédok (Magyarország) - 1987-1999

A Szomszédok nem sokat változott a több mint tíz év alatt − a sorozat mind stílusában, mind főszereplő karaktereiben egészen a fináléig hű maradt a megszokott hangulathoz és hangvételhez.

Barátok közt (Magyarország) - 1997- ?

A Barátok közt Magyarország 1997 óta folyamatosan jelentkező napi sorozata, így egyértelműen övé a kategória győzelem.

Nemzetközi viszonylatban még egyértelműbb a győztes kiléte:

Guiding Light (1937-2009)

A 72 éven át folyamatosan futó sorozat 18 262 epizódot élt meg. A Guiding Light a lista abszolút bajnoka, amely a Guinness rekordok könyvében is a világ leghosszabb szappanoperájaként szerepel. Az Irna Phillips által létrehozott széria 1937-ben rádiójátékként kezdte pályafutását az NBC műsorában, majd innen folytatta útját a CBS rádiójához, majd 1952-ben televíziós csatornájára. A számos új szereplőt, fiatalabb generációt, gyilkosságot és egymáson átívelő szálat bevezető sorozat történetét hiába is próbálnánk meg összefoglalni. A kétezres évekre a Guiding Light maffiaügyletekkel kezdett foglalkozni, csak hogy 2006-ban még szuperképességeket is adjon egyik hősének, amely cselekményszál alapján a Marvel ki is adott egy nyolc oldalas képregényt. Az egyre alacsonyabb nézettségű sorozat 2007-ben még megnyerte a legjobb sorozatnak járó Daytime Emmy-díjat, mielőtt 2009-ben, 72 év után végleg elkaszálták.

Legdrágább sorozat

A sorozat utolsó évadának költsége a legdrágább sorozatok közé repítette a Trónok harcát, egyetlen epizód becsült előállítási költsége nagyjából 15 millió dollár. Manapság a tévésorozatok is egyre több pénzből készülnek, cserébe viszont általában jobb minőséget is kapunk, hiszen a Trónok harca sorozaton is látszik az epizódonként ráköltött hatalmas pénzmennyiség. Az Independent cikkéből kiderül: a legdrágább sorozatok a fizetős streaming szolgáltatásokat nyújtó cégektől származnak. A Netflix-nek és az HBO-nak köszönhetően ma újra fénykorukat élik a sorozatok, és a producerek nem sajnálnak dollármilliókat beleölni egy-egy epizódba, hogy minden kedves néző a legjobbat kapja.

Legszokatlanabb forgatási helyszín 

A tévésorozatok nem csak stúdióban vagy egyszerű külső terekben készülhetnek, akadnak ezeknél különösebb forgatási helyszínek is. Az Odaát szereplőire a frászt hozta egy régi elmegyógyintézet, a Dokik-at egy elhagyott kórházban vették fel, A S.H.I.E.L.D. ügynökei egyik epizódja egy szellemfarmon forgott, és a Hollywood Forever temetőt is szívesen használják a filmesek mellett a tévések is.

Legnagyobb nyeremény egy vetélkedő során

15877766-7233451-image-a-64_1562774722889.jpg

Forrás: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7233451/Four-friends-won-5-9MILLION-record-breaking-stint-Spanish-game-show.html

A televíziós vetélkedő-show műsorok során eddig a valaha volt legnagyobb elnyert összeg 7 854 440 USD (6 266 480 USD, 6 689 700 €) volt, amit a spanyol ¡Boom! című vetélkedőben nyertek, 2019. július 8-án Barcelonában.  

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr4016169834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása