Share-minator

A Discovery exkluzív új filmje bemutatja Maradona életének árnyoldalait is

2021. január 20. - shareminator

Zseni, legenda, függő. Egy hullámvölgyekkel teli életút, melyet a kábítószerfüggőség uralt és amely végül tönkretette az életét. Diego Maradona utcai csibészből lett futball isten, aki tragikus hirtelenséggel, mindössze 60 évesen hunyt el szívelégtelenségben. De mi lehet a halálának valódi oka? Erre a kérdésre keresi a választ a Mi ölte meg Maradonát? című dokumentumfilm, amelyet a magyar nézők január 24-én, vasárnap 22:00 órakor láthatnak a Discovery Channel műsorán!

m.jpgForrás: Discovery

A Mi ölte meg Maradonát? című dokumentumfilm részletesen mutatja be az ideje előtt távozó rendkívüli sportember életét, akinek függősége egy idő után a játékára is hatással volt. Tanúi lehetünk, hogy a gyerekkorában kezdődő veszélyes életvitele hogyan vezetett végül a halálához. A szerény Buenos Aires-i közegben élő, tehetséges fiúcskából lett szupersztár Maradona életét a zsenialitás és a trauma jellemezte leginkább. A szegény családi háttér miatt, a tehetsége ellenére is fizikálisan hátrányban volt, ezért fiatal korát túlnyomóan a különböző orvosi kezelések határozták meg.

Az 1986-os angolok ellen vívott világbajnoki negyeddöntőben szerzett és máig vitatott „Isten keze” gólja csupán a kezdete volt az őt körülölelő ellentmondásoknak. A Napoli csapatába történő, nem mindennapi átigazolást követően a hírnév és a nyomás még intenzívebbé vált számára, így rövidesen elkezdtek rajta megmutatkozni a kokain, az alkohol és a gyógyszerfüggőség jelei.

Az előzetes boncolás szívelégtelenség által bekövetkezett tüdőödémát állapított meg halálának okaként, amelyet végsősoron az egész életét meghatározó függőség tett lehetővé.

A dokumentumfilmben olyan, eddig nem látott, Maradonához közelálló emberek vallomásait és nyilatkozatait is láthatjuk, mint például Jon Smith futball menedzser, Fernando Signorini edző és Giuseppe Bruscolotti egykori Napoli csapatkapitány.

A Mi ölte meg Maradonát? című filmet január 24-én este 22 órától követhetjük a Discovery Channel műsorán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr9216396848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása