Share-minator

Elég volt a filmekből? Akkor jöhetnek a jobbnál jobb karácsonyi sorozatok

2020. december 22. - shareminator

A múlt heti ünnepi tévéműsor ajánló után itt az ideje, hogy kedvenc karácsonyi sorozatainkból is bemutassunk párat. A ilyen sorozatok egyelőre még nem árasztották el a tévéket és streaming szolgáltatásokat, talán nem véletlenül. Hiszen jobban belegondolva ugyan ki akarna a nyári rekkenő hőségben csúnya karácsonyi pulcsikba öltözött, a téli hidegtől pirospozsgás arcú emberekről szóló karácsonyi történeteket nézni?! Viszont az sem kérdés, hogy az ünnepi időszakban sokunknak megjön a kedve a klasszikus karácsonyi filmek mellé beiktatni egy-egy ünnepi sorozatot is. Az utóbbi években elkészült néhány, ha nem is teljes évados, hanem sokkal inkább minisorozat, ami kényelmesen ledarálható akár a karácsonyi bejgli majszolása közben is.  

e0aced8b86a416cba456a483675bb2e5.gif

Ho,ho,ho! Boldog Karácsonyt! (Jóbarátok)

Forrás: https://i.pinimg.com/originals/e0/ac/ed/e0aced8b86a416cba456a483675bb2e5.gif

A két legnagyobb, nálunk is elérhető streaming platformon, a Netflixen és az HBO GO-n se szeri, se száma a karácsonyi filmeknek és szerencsére egyre több sorozattal is találkozhatunk. A streaming szolgáltatók karácsonykor még az átlagosnál is több előfizetőt vonzanak egyedi és folyamatosan frissülő tartalomkínálatuknak köszönhetően, illetve, hogy akár csak egy hónapra, vagy ingyenes próbaidőszakra is igényelhetőek szolgáltatásaik. A teljesség igénye nélkül, jöjjön hát pár sorozat, ami méltó a „jó karácsonyi sorozat” címre.

Új barát karácsonyra (2019)

Az első és talán az egyik legnagyobb kedvencünk az Új barát karácsonyra című Netflix sorozat. Egy nagyon eredeti, hiteles és vicces norvég vígjátéksorozatról van szó, amelyet tavaly decemberben mutattak be és a nagy sikerre való tekintettel, idén december 18-án már a második évad is megérkezett. A történet főszereplője a 30-as éveiben járó Johanne, aki nővérként dolgozik a helyi kórházban. Az adventi családi vacsora alkalmával megunja a rá nehezedő nyomást, amiért még mindig nincs nemhogy férje és gyermekei, de még pasija sem, és a kínos kérdezősködést elkerülendő, azt hazudja, van valakije, akit bizony haza is fog vinni bemutatni a családnak karácsonykor. 24 nap áll a rendelkezésére ahhoz, hogy találjon valakit, akit párjaként mutathat be családjának.

Karácsonyi ének (2019)

Aki jobban vágyik a drámára, mint a romantikára vagy a vígjátékra annak az HBO Go kínálatában lehetősége lesz megnézni a Karácsonyi ének legújabb feldolgozását. Charles Dickens 1843-as regénye alapján készült adaptáció hamisítatlan tanmeséje az emberi gyarlóságnak és kicsinyességnek. A háromrészes minisorozat a György-korabeli Angliában játszódik és a gaz uzsorás Ebenezer Scrooge üzleti partnerének, Jacob Marley halálával indul. Jacob esélyt kap a megtisztulásra és a purgatóriumba kerül, ahol kiderül, hogy csak akkor juthat az örök boldogságra, ha meggyőzi Scrooge-t is, hogy bánja meg bűneit.

Karácsony a családdal (2020)

Az új háromrészes minisorozat egyenesen Németországból érkezett a Netflixre. A Berlinben élő kezdő rockzenész, az egyébként egy telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó Bastian katasztrofálisan induló, és minden nappal csak egyre rosszabbra forduló karácsonyán keresztül mutatja be a fiatal felnőtt korosztály ünnepi időszakát. Félreértés ne essék, a Karácsony a családdal nem egy mélyenszántó, magvas gondolatokat megfogalmazó alkotás, ennek ellenére szórakoztató. A történet alapkonfliktusát egy, nagyjából az első rész ötödik percében kiderülő fordulat adja, ami innentől kezdve meghatározza az otthoni hangulatot, de nem lőjük le a poént, hátha kedvet kaptok a sorozathoz.

Dash & Lily (2020)

A Netflix szívmelengető története két magányos tinédzserről szól. A történet alapmotívumát a lány naplója adja. Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket alkot naplója szerencsés megtalálójának. Dash találja meg a naplót, aki úgy dönt, hogy belemegy a játékba és ezzel kezdetét veszi a két fiatal szórakoztató egymásnak való üzengetése. Miközben az egész világ és azon belül New York a karácsonyra készül, a cinikus Dash és az optimista Lily üzeneteket váltanak egy piros naplón keresztül, és különböző próbatételek elé állítják egymást.

Remélünk, sikerült olyan sorozatokat ajánlanunk, hogy bejegyzésünk elolvasása és az előzetesek megtekintése után már indítod is az ünnepi sorozatmaratont!

 

Felhasznált forrás:

https://www.penzcentrum.hu/otthon/karacsonyi-filmek-es-sorozatok-a-streamingen-itt-van-a-netflix-es-hbo-go-unnepi-musora.1107528.html 

https://funzine.hu/2020/12/05/have-fun/144-karacsonyi-sorozat-es-sorozatresz-amit-imadunk/

https://www.netflix.com/hu/

https://hbogo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr7316354316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása