Share-minator

A KARÁCSONYFADÍSZEK KÉSZÍTÉSÉNEK RÉSZLETEIT IS MEGTUDHATJUK A LEGÚJABB MADE IN GYETVÁN CSABÁVAL EPIZÓDBAN

2021. december 13. - shareminator

ep4_32.JPG

Forrás: Discovery 

A Discovery Channel hazai gyártású sorozatának, a Made in Gyetván Csabával hétfő esti részéből megtudhatják a nézők, hogy miként készülnek a karácsonyfadíszek és, hogy hogyan betonozzák tükörsimára az ipari csarnokokat. A műsor vadonatúj része december 13-án hétfő este 21 órakor látható a Discovery Channel műsorán!

 

Karácsonyfadísz

Magyarország soproni külterületén működik egy karácsonyfadíszeket készítő üzem, amelynek termékei komoly sikert arattak mind itthon, mind külföldön. A családi vállalkozás keretin belül évi több millió darab, kézzel készült gömböt alkotnak immáron negyedik generációja óta.

ep4_19.JPG

Forrás: Discovery

A karácsony ünnepének egyik nélkülözhetetlen kellékei a színes, csillogó karácsonyfadíszek. Az ünnepi gömbök tömeges elkészítésének módját azonban nem sokan láthatják, így a Made in kameráinak segítségével most a Discovery nézői ezt is végigkövethetik!

 

Ipari csarnokok betonozása 

A gyártósori termelés hatalmas változást hozott az ipar világába. Óriási méretű beruházások jöhettek létre, amellyel az ipari igények is gyorsan megváltoztak: gigantikus ipari csarnokokra lett szükség. A gigászi építmények kivitelezése igazi szakmai bravúr.

ep4_12.JPG

Forrás: Discovery

Egy adott termék gyártásának beindítását nagyon sok minden előzi meg, például felépül a gyártócsarnok, amit le is kell betonozni. Hogyan lesznek simák, tökéletesen vízszintesek és repedésmentesek ezek a felületek? Megtudhatjuk ebből a részből!

GYETVÁN CSABA A FENNTARTHATÓ NÖVÉNYTERMESZTÉS UTÁN KUTAT EURÓPA LEGNAGYOBB GYÓGYNÖVÉNYKERTJÉBEN

A Discovery Channel hazai gyártású sorozatának, a Made in Gyetván Csabával ma esti részéből megtudhatják a nézők, hogy miként készül a húspótló vegán hús, illetve Európa egyik legnagyobb biodinamikus gyógynövénykertjébe is bepillantást enged a sorozat. A műsor vadonatúj része december 6-án hétfő este 21 órakor látható a Discovery Channel műsorán!

4-hullamkarton_2.JPG

Vegán hús

 A húsipar és a húsfogyasztás sajnos jelentős mértékben hozzájárul a klímaváltozásért, ugyanakkor a vegán, avagy húsmentes étrenddel máris tehetünk valamit a Földünkért és nem mellékesen az egészségünkért is. A húst pótló gasztronómiai megoldások pedig mára igen népszerűvé váltak. Az egyik legismertebb húspótlék az ázsiai tofu, amely az idők során a gasztronómia szerves részét, és az ázsiai konyha egyik kedvelt elemét képezi. Napjaink húspótló termékei szinte tökéletesen imitálják a megszokott húsos ízeket, ráadásul mindezt fenntartható módon, amelyek előállításához a tudományt hívják segítségül. De hogyan és miből készül például egy húsmentes fasírt vagy egy bécsi szelet?

Biodinamikus gyógynövénykert, natúrkozmetikumok

 Nem csak azért érdekes Európa legnagyobb biodinamikus gyógynövénykertje, mert megtudhatják a nézők, hogy miként is készülnek az itt termesztett növényekből gyógyhatású készítmények és kozmetikumok, hanem azért is, mert mindezek a legapróbb részletig fenntartható módon készülnek. A biodinamikus gazdálkodás keretében a gazdaságnak saját alapanyagokkal, komposzttal és egyéb anyagok segítségével kell termékennyé tennie magát, amelynek célja minél nagyobb diverzitás létrehozása.

 Már az ősi kultúrákban is elsősorban gyógynövényeket alkalmaztak a gyógyászatban, melyhez több ezer gyógynövény fajtát használtak. A ma ismert tények szerint először a rómaiak használtak és termesztettek gyógyászati célra növényeket, de i. e. 3500 körüli egyiptomi feljegyzésekben is, több száz különböző gyógymódot írtak le.

 A termesztett gyógynövényeket pedig manapság már számtalan területen felhasználják, többek között a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban is. Ezek mellett kiemelkedőnek számít a kozmetikai ipar, amelyben elsősorban natúrkozmetikumok készítésében kap fontos szerepet. A szájvizektől kezdve, illatszereken, hajszeszeken, hajolajokon át, az arcpakolásokig, illetve a tüsfürdőkig bezárólag számos egyéb kozmetikum előállításához használják.

MADE IN GYETVÁN CSABÁVAL KÜLFÖLDÖN – A CHAMPAGNE ÉS AZ ÜVEGHÁZI NÖVÉNYEK TITKAI

A Discovery Channel hazai gyártású sorozatának, a Made in Gyetván Csabával új évadának november 29-i epizódjában a stáb a sorozat indulása óta most először külföldi helyszínre is ellátogat. A hétfő este 21 órakor látható részben többek között az egyik legnagyobb francia champagne-ház titkaiba kapnak exkluzív betekintést a nézők, illetve az üvegházi növények termesztésének mikéntjét is megtudhatják.

ep2_58.jpg Forrás: Discovery

Champagne

 A pezsgő bor – vagy Champagne – egy különös véletlen műve, ami mára a pompa szimbólumává vált. Francia borkészítők jöttek rá, hogy hogyan lehet egy második fermentációt előidézni a borban palackozás után, létrehozva a pezsgő karakteres pezsgését, azaz szénsavasságát. Az angliai üvegfújók is kivették a részüket a pezsgő sikerhez vezető útjában, ugyanis az üvegek gyakran nem bírtak a pezsgő okozta túlnyomással, és szétrobbantak az erős angol palackok előtt – így nem csoda, hogy ekkoriban vasálarcot viseltek a pezsgőmunkások a szétrobbanó üvegek miatt.ep2_35.JPG

Forrás: Discovery

Champagne: ünnepek, luxus, francia királyok, tradíciók, borkészítés. A Made in csapata az egyik legnagyobb francia champagne-házhoz látogat el, hogy megfejtsék a champagne titkát. A Discovery nézői bepillanthatnak a tradicionális és modern technológia találkozásába, ahol hagyományos módszerekkel készül évi hatmillió palack pezsgő, ám mindez a modern technológiák és gépesítés nélkül elképzelhetetlen volna.

 „A Champagne ház látogatása során megtekinthettük a kastély öreg pincéjét, és belevéshettük a Discovery nevét egy falba, a többi nemzetközi stáb neve mellé, akik korábban ott forgattak. Nagyon felemelő érzés volt a hatalmas produkciók mellett látni magunkat” – mondta Gyetván Csaba, a Made in műsorvezetője.

 Üvegházi növények

 Az üvegház lehetőséget nyújt arra, hogy a megszokottól eltérő időben termeljünk mezőgazdasági terményeket. A módszert már az ókori rómaiak is ismerték – télen meleg vízzel öntözték a rózsákat, hogy tavasszal hamarabb kezdjenek virágozni, de uborkát is termeltek olyan üvegházakban, melyek lényegüket tekintve megegyeztek a mai üvegházakkal.

 dsc01448_4.jpg

Forrás: Discovery

Ugyanakkor, ahogy növekszik az emberiség létszáma, úgy csökken a megművelhető földterület is, amelyhez egyaránt hozzájárul a klímaválság következtében kialakuló elsivatagosodás. A mezőgazdaságban épp ezért már jó pár éve használnak olyan innovatív, ám kevéssé ismert megoldásokat, mint az üvegházakat és talajt helyettesítő kókuszpaplan. Ebben a részben Csaba és a Made in stábja Szentesre látogatnak, a lecsó városába, ahol kiderül, hogyan is terem manapság a paprika és a paradicsom.

Forrás: Discoveryep2_6.jpg

Itt a Konyha – új formátum jogait vette meg az RTL Magyarország

Az eredeti címén Kuhnya (Konyha) sorozat Oroszországban hat évadot élt meg és több egész estés mozifilm is készült rá épülően.

960x0.jpg

Kép forrása. forbes.com

A vígjátéksorozat középpontjában egy híres színész exkluzív étterme áll, főszereplője pedig egy fiatal és lelkes vidéki szakács, aki arról álmodik, hogy egy nap híres chef válik majd belőle. Addig pedig gyakran keveredik szórakoztató helyzetekbe a sorozat többi szereplőjével – legjobb barátjával, szerelmével, illetve főnökével, az étterem főszakácsával – együtt.

A formátum sikerére utal, hogy az Oroszországban hat évadot megélt sorozathoz kapcsolódóan az évek során három egész estés mozifilm, egy dokumentumfilm, egy kétfelvonásos színdarab, egy animációs sorozat, illetve négy spin-off sorozat is készült.

Kolosi Péter az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója reméli, hogy ezt a sorozatot is megszeretika nézők.

“Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy több évtized után ismét legyen magyar sorozatgyártás, így mára elmondható, hogy a magyar gyártású fikció visszakerült az azt megillető helyére a televíziózásban, elsősorban az RTL Magyarország képernyőin. A Kuhnya egy igazi vígjáték, az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere, nem csak Oroszországban, és remélhetőleg rövidesen a magyar nézők egyik kedvencévé is válik” – mondta Kolosi Péter.

 

 

Felhasznált források:

https://www.mmonline.hu/cikk/johet-a-konyha-uj-formatum-jogait-vette-meg-az-rtl-magyarorszag/

 

Gundel Takács Gábor az ATV-n tér vissza

Az ATV-n szeptemberben indul a Géniusz című napi kvízshow.

gundel.jpg

Kép forrása: 24.hu

Az ATV ma reggeli közleményéből a Géniusz kapcsán kiderül, hogy a műsor egy párbaj lesz, ahol nem elég tudni a választ, de az ellenfeleket is le kell győzni, és minden egyes pontért valóban meg kell küzdeni.

A Géniuszban mindig két játékos áll egymással szemben, és aki alulmarad, rögtön kiesik a játékból. A párbajgyőztes viszont újabb kihívót kap. Csak az nyerhet, aki kevesebbet hibázik, mint bármelyik ellenfele.

„Közel 3 év kihagyás után fogok újra kvízműsort vezetni. Ez a műfaj a szívemnek nagyon kedves.  Kifejezetten fontosnak tartom, hogy legyenek  tudásalapú klasszikus vetélkedők. Hiszek abban, hogy van olyan társadalmi réteg, aki igényli ezt a műsortípust és élvezi, hogy próbára teheti a tudását. Egyre kevesebben néznek tévét, és az igényes vetélkedőkkel vissza lehet hozni nézőket a képernyő elé. A Géniusz olyan műsor lesz, ami nagyon kell a televíziós piacra. 2017 óta vagyok szabadúszó és igazából nyitott vagyok bármilyen csatornán olyan műsorra, ami nekem való és van kedvem csinálni is. Az alapján döntök, hogy mi áll jól nekem, miben vagyok önazonos. Amikor az ATV vezetősége megkeresett a  Géniusz című vetélkedővel,  tetszett a műsor és örömmel vállaltam el, hogy ebben a projektben részt veszek. Számomra fontos, hogy egy műsor értéket közvetítsen és nekem nagyon lényeges, hogy ne legyen politikai tartalma” – nyilatkozta Gundel Takács Gábor, a Géniusz műsorvezetője.

A Géniusz szeptembertől minden hétköznap este látható lesz a csatornán.

 

 

Felhasznált források:

https://media1.hu/2021/05/28/gundel-takacs-gabor-lesz-az-atv-geniusz-cimu-uj-musoranak-musorvezetoje/

Exek és nyomozók – új francia sorozat a Prime-on

A TV2 Média Csoporthoz tartozó csatornán debütált Léa és Paul története, akiket nem csupán a szakmájuk, hanem magánéletük is összeköt.

exek_es_nyomozok_lea_paul.jpg

Kép forrása: sorozatwiki.hu 

Május 14-én dupla résszel debütált az Exek és nyomozók(Tandem) című krimisorozat a Prime-on.

A megoldatlan rejtélyek önmagukban is komoly kihívást jelentenek, azonban tovább bonyolódik a helyzet, ha közös munkát az érzelmek is beárnyékolják, ugyanis nyomozóként a volt feleséged nem csupán a főnököd, de a gyermekeid anyja is – írja ismertetőjében a csatorna.

Léa Soler (Astrid Veillon) parancsnokot kinevezik, így a nyomozóosztály élére kerül, ahol kénytelen együtt dolgozni egykori férjével, Paul Marchallal (Stéphane Blancafort). A zűrös helyzet adott, már csak az a kérdés marad, hogy felül tudnak-e kerekedni a felmerülő kellemetlenségeken.

 

 

Felhasznált források: 

https://media1.hu/2021/05/14/exek-es-nyomozok-francia-sorozattal-ujit-a-prime/

Újabb gyári kalandokra hívja a nézőket a Discovery Channel hazai gyártású sikersorozatában

Az előző három évad kiemelkedő sikere után Gyetván Csaba ismét friss epizódokkal jelentkezik a népszerű magyar gyártású műsor következő, negyedik évadában, amelyben ismét elképesztően izgalmas és exkluzív helyszínekre látogat el. A Made in Gyetván Csabával legújabb epizódjai rávilágítanak azokra az apró részletekre, amelyek életünket működtetik és észrevétlenül zökkenőmentesebbé, könnyebbé varázsolják mindennapjainkat. Mindemellett a gyártási folyamatok bemutatásával tárja a nézők elé, hogyan válik a technológia világa egyre modernebbé és fenntarthatóbbá. Az új évad epizódjai május 12-től szerda esténként 20.00 órától látható a Discovery Channel műsorán.

4-hullamkarton_1.JPG

Forrás: youtube.com

A Discovery nézői számára újabb lehetőség kínálkozik arra, hogy belessenek a gyártástechnológia kulisszái mögé, és megismerjék azokat az eljárásokat, amelyekkel a mindennapi életünket könnyebbé tévő eszközeink készülnek. A Made In Gyetván Csabával negyedik évada újabb izgalmas gyártósorokra kíséri el a rajongókat. Legyen szó az otthonunkban megtalálható faparkettáról, házi kedvenceink eledeléről vagy az olyan mindennapi tárgyakról és ételről, mint egy sportcipő vagy a gyorsfagyasztott élelmiszer – Gyetván Csaba megmutatja nekünk milyen összehangolt technológiai megoldásokra és precizitásra van szükség a magyar gyártóegységekben.

„A vállalatok számára is egyre hangsúlyosabb a környezettudatosság. Ma már nincs olyan téma, ami ne lenne köthető a környezetvédelemhez, ezért is fordítok kiemelt figyelmet arra, hogy minél több fenntartható eljárást mutassak be a nézőknek a műsorban” – mondta Gyetván Csaba

Ahogyan a nézők azt már megszokhatták, ezúttal is kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság. Ebben az évadban megtudhatjuk mi lesz a fém hulladékok sorsa – mi történik egy gazdátlan tévével, hűtővel vagy a roncs autóval. Mindemellett kiderül az is, hogyan készül el pillanatok alatt egy családi ház, előre legyártott panelekből. 

A sorozat új részei május 12-től szerdánként 20.00 órakor láthatóak a Discovery Channel műsorán.

1. Epizód - május 12., 20.00

Gyetván Csaba az első részben megmutatja a nézőknek, hogyan milyen precíz, egymásra épülő műveletek eredményeként jönnek létre a modern faparketták, majd ezt követően az állateledelek gyártásának folyamatát mutatja be – nem meglepő módon ez az eljárás nagyban hasonlít az élelmiszerek elkészítésének módszerére. Mindenki számára fontos, hogy nyugalomban és biztonságban érezhessen magát otthonában, és ebben nagy szerepe van modern biztonsági ajtóknak és kerítéseknek. A Made In Gyetván Csabával negyedik évadának első részéből kiderül, hogyan is készülnek ezek a mindennapi, mégis nagyon fontos eszközök.

1_4.jpg

2. Epizód – május 19., 20.00

Az, hogy cipőt hordunk a lábunkon szinte evidens mindannyiunk számára, azonban belegondoltunk már egyszer is, hogy vajon milyen gyártási eljárás végeredményeként kerül cipősszekrényünkre az említett lábbeli? Egy magyar manufaktúrában végig kísérhetik a nézők, hogy milyen sok lépésben készülnek a sportcipők – azonban előtte az egyes darabok formatervezésének folyamatát ismerhetjük meg. 

Az életünk szerves részét képezik a műanyag csövek, a vízvezetékek vagy épp a padló alatt futó fűtőrendszer formájában, mégsem fordítunk elég figyelmet arra, hogyan is készülnek. A sorozat második epizódjából kiderül!

2_4.jpg

3. Epizód – május 26., 20.00

A gyorsfagyasztott ételek gyorsaságuknak és egyszerűségüknek köszönhetően szinte minden család fagyasztójában megtalálhatóak, nagy népszerűségükből adódóan pedig minden élelmiszerboltban megannyi féle félkész étel közül választhatunk. Gyetván Csaba ebben a részben megmutatja, hogyan gyártanak le egyetlen nap leforgása alatt elképesztő mennyiségű, azaz 100 tonna gyorsfagyasztott élelmiszert.

Akárhová nézünk, szinte mindenhol beton vesz körül minket, és habár egyszerűnek tűnhet az elkészítése, ezen anyag köré ma már komoly tudományág épül. Az igazi kérdés, hogy mit csinál egy betonlabor és hogyan készül ez az anyag egy mobil betonüzemben?

3_3.jpg

4. Epizód – június 2., 20.00

A fa újrahasznosításáról sok szó esik, ám ugyanolyan fontos téma, hogy mi lesz az fém hulladék sorsa. Mi történik a tévékkel, hűtőkkel, vagy akár a forgalomból kivont, roncs autókkal és karosszériákkal miután az emberek megválnak tőlük? Ebben az epizódban kiderül!

Elsőre azt gondolnánk, hogy egy teljes ház felépítéséhez hónapokra, néha talán évekre van szükség, azonban egy innovatív technikának köszönhetően akár pár nap leforgása alatt is elkészülhet komplett otthonunkelőre legyártott panelek segítségével!

4_2.jpg

A Discovery bemutatja a 2021-es olimpia legfontosabb tudnivalóit

A Discovery bemutatja a 2021-es tokiói olimpiai játékok himnuszát és új formátumait a visszaszámlálás közeledtével.

  • Ezúttal is az Eurosport lesz az európai olimpiai közvetítések otthona
  • Olimpiai Játékok- Home of the Olympics – új műsor formátum a tokiói felkészülésről
  • Az új olimpiai himnusz, az Oscar-díjas Steven Price szerzeménye
  • Andrew Georgiou: „Az izgalmas, új és exkluzív formátumaink és sorozataink csak a kezdetet jelentik. Alig várjuk, hogy elmesélhessük az igazán fontos olimpiai történeteket is.

picture_1.jpg
Forrás: Discovery


Európa-szerte több millió sportrajongó kerülhet közelebb az idén megrendezendőt Nyári olimpiai játékokhoz a Discovery új műsorformátumaival, valamint a sportesemény vadonatúj himnuszának bemutatásával, amely az idei nyár slágere lehet.

A magával ragadó történetmesélés, az innovatív tartalom és a páratlan szakértelem révén máshol elérhetetlen olimpiai élményeket kínál az Eurosport a nézők számára. Az Eurosport élőben biztosít hozzáférést minden kihagyhatatlan pillanathoz, minden éremhez, és minden hőshöz, ezáltal a rajongóknak lehetőségük lesz egy személyre szabott olimpiai élményre.

Az Olimpiai játékok közvetítésének otthonaként az Eurosport az egyetlen hely, ahol minden kihagyhatatlan pillanatot átélhetnek a nézők, így a Discovery lokalizált közvetítése minden eddiginél közelebb hozza majd a rajongókat nemzeti hőseikhez.

Semmi sem hozza össze jobban a világot, mint az Olimpiai játékok. A kialakult helyzetből adódóan az idei nyári játékok az egyik legfontosabb és kulturális szempontból legjelentősebb momentumnak ígérkezik, amely az emberség és a kollektív küzdőszellem ünnepét hirdeti – mondta Andrew Georgiou, az Eurosport és a globális sportjogi és sportmarketing-szolgáltatások, majd hozzá tette:

Az Eurosport elmeséli a legfontosabb történeteket, amelyek valóban számítanak az Olimpiára vezető úton, az új és exkluzív formátumunk és sorozatunk révén közelebb hozza a sport hőseit rajongóikhoz. A Discovery páratlan csatornája, az Eurosport, a játékok során Európa legnagyobb közönségét vonzza a képernyők elé, valamint az egyetlen hely, ahol minden kihagyhatatlan pillanat, megszerzett érem és hős elérhető lesz majd az eddigi legátfogóbb olimpiai játékok részeként.”

Eurosport Originals az Eurosporton

A februárban elindított Trailblazers sorozat kiegészítéseként a 100 days to go keretében az Eurosport 1 az Olimpiai Játékok különleges estjének ad otthont, amelynek keretében vadonatúj műsorok premierjeit élvezhetik majd a nézők, így hozva közelebb őket hőseikhez.
Az Olimpiai Játékok – Home of the Olympics műsorában az Eurosport két megbecsült szakértője összehasonlítja az olimpiai korszakok legnagyobb ikonjait. A nyolc epizódból álló sorozatban Usain Bolt és Carl Lewis mellett Mark Spitzről és Michael Phelpsről lesz szó. Továbbá láthatjuk a tenisz világ ikonjait, Steffi Grafot és Serena Williamset, majd a középtávú guruk, Mo Farah és Haile Gebrselassie, valamint a legendás hétpróbázók, Jackie Joyner-Kersee és Jessica Ennis-Hill összehasonlítására kerül sor.

Új himnusz egy új korszakhoz

A kizárólag a Discovery számára gyártott 100 days to go műsor keretén belül a rajongók most először kapnak betekintést az új olimpiai himnusz megalkotásának folyamatába. Az Oscar-díjas zeneszerző, Steven Price – aki a Gyűrűk Ura és az Öngyilkos osztag zenéjét szerezte – a világ vezető szimfonikus zenekaraként elismert Londoni Szimfonikus Zenekarral együttműködve vette fel a négyperces himnuszt az ikonikus Abbey Road Studios-ban.

Az új himnusz szemlélteti mindazokat az érzelmeket és pillanatokat, amelyeket a sportolók és a rajongók egyaránt megtapasztalnak a játékok felé vezető úton. A zeneművet megnyitó zongora vezérelt szegmens tökéletes szinonimája a várakozással teli légkörnek, majd a himnusz folyamatosan felépülő és felgyorsuló tempója jelzi, ahogy elérkeztünk a Játékokhoz.

A himnusz „nyugodt” szakasza a 100 days to go promóciós videójában is visszaköszön, ezzel megalapozva a végső előkészületek hangulatát. A lenyűgöző zeneműről készült klipeket a rajongók intrókon és outrókon hallhatják majd az Eurosport platformjain a játékok előtt és alatt. Az idei játékokon túl a himnusz ismét felbukkan majd a 2022-ben esedékes pekingi Téli Olimpiai Játékok, majd a 2024-es Párizsi Nyári Olimpiai Játékok közvetítése során is, ezzel összehangolva a tévéképernyőkön megjelenő, olimpiához köthető tartalmakat.
Érdekes kaland útján született meg a végleges mű. A dal kezdete az olimpia energiájáról és izgalmáról szól, egy kis rejtélyről, majd az egyén útjáról, arról a csendes kis pillanatról, amikor úgy érzed, hogy valaki elérkezett a nagy pillanathoz. Tehát a lényege az volt, hogy megtaláljam ezeket a témákat, és sikerüljön őket egy négy perces, folyamatos darabként felépíteni. Ez egy olyan kaland volt, amelyben megpróbálsz egy történetet nagyon kicsiben elmesélni, de mégis úgy, ahogy azt egy filmben tennékmondta az új himnusz megalkotója, Steven Price, aki a Gravitáció című művével Oscar-díjat nyert.

A Discovery nyári olimpiai játékok közvetítéséről:

Az olimpiai játékok otthonaként Európában az Eurosport lesz az egyetlen hely, ahol minden kihagyhatatlan pillanatot átélhetnek a nézők, a Discovery lokalizált lefedettsége pedig minden eddiginél közelebb hozza a rajongókat nemzeti hőseihez. A rajongók emellett a kívánt módon választhatják ki a számukra fontos 33 különböző sportág 339 eseményét az online, mobil vagy lineáris adás között.

Az Eurosport Tokyo 2020 eseményt a díjnyertes vegyes valóságú Eurosport Cube fogja közvetíteni. Az eredeti Cube a téli olimpiai játékok alatt debütált Pekingben, majd a US Open, a Roland-Garros, valamint az idei Ausztrál Open Grand Slam teniszesversenyek során még jobb közvetítést biztosított a rajongók számára. A Tokyo 2020 folyamán az új és továbbfejlesztett Cube stúdió részleteivel a Games-time előtt találkozhat majd a nagyközönség.

Ahogy azt az eredeti 500 Days to Go-nál 2019 márciusában bejelentették, a Discovery és az Eurosport sokkal több lesz, mint egy műsorszolgáltató, és kulturális összekötőként működik majd a Tokyo 2020 részeként. A korábban kiadott Eurosport Tokyo 2020 márkajelre építve a Discovery és az Eurosport létrehozott egy egyedi vizuális nyelvet, releváns sport-ikonográfiával a sport és a kultúra kihangsúlyozása és összekapcsolása érdekében.

Eurosport

Az Eurosport az európai sportrajongók első számú választása, a legnagyobb sporteseményeken keresztül köti össze a rajongókat és a sportolókat. Az olimpiai játékok európai otthonaként a 2018-as pjongcsangi téli olimpia élményét rekordszámú nézőnek közvetítette a lokalizált lineáris és digitális Eurosport-platformokon. A kerékpársportok, a Grand Slam tenisztornák és a téli sportok otthonaként az Eurosport 1 és Eurosport 2 csatornák összesen 246 millió kumulatív előfizetőt érnek el Európa, a csendes-óceáni térség, Afrika és a Közel-Kelet 75 országában. Az Eurosport.com az európai kontinens első számú sporthonlapja, havonta több mint 30 millió egyedi felhasználóval. Az Eurosport (iOS és Android) alkalmazás az egyetlen, ahol az Eurosport bármikor nézhető, mobilon és tableten is. Az Eurosport Event a nemzetközi sportesemények promóciójának és menedzselésének specialistája. További információ: corporate.eurosport.com  

Discovery Channel

A Discovery Channel elkötelezett, hogy a legmagasabb színvonalú dokumentumfilmeket hozza el nézőinek, melyek szórakoztató formában mutatják be a világ csodáit és sokszínűségét. A csatorna 224 országban elérhető kínálata változatos és magas minőségű tartalmakat kínál, így egyaránt megtalálhatóak a tudományos, technológiai, történelmi és kalandfilmes műsorok is.

Discovery Communications

A Discovery (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) világszerte vezető a valóságon alapuló szórakoztatásban, minőségi tartalmakkal elégíti ki a kíváncsiságot, szórakoztatja, tájékoztatja és inspirálja közönségét és rajongóit. Évente 8000 óra eredeti tartalmat kínál, több műfajban vezetőként. Összesen 3 milliárd előfizetőt ér el 220 országban és területen. Minden képernyőn és platformon kiszolgálja nézőit, az olyan TV Everywhere termékektől kezdve, mint a GO portfólió alkalmazások és a Discovery Kids Play a direct-to-consumer streamingszolgáltatásokon keresztül, mint az discovery+, Food Network Kitchen és a Motor Trend OnDemand, a Group Nine Media digitális és közösségi tartalmaiig; jelentős természettörténeti és ténybeli tartalmi partnerségben áll a BBC-vel; és stratágiai együttműködést kötött a  PGA TOUR-val a golf nemzetközi otthonának megteremtése érdekében. A Discovery portfólió része több prémium márka – a Discovery Channel, a HGTV, a Food Network, a TLC, az Investigation Discovery, a Travel Channel, MotorTrend, az Animal Planet és a Science Channel; az Amerikai Egyesült Államokban és a hamarosan megjelenő több platformos Magnolia Network Chip és Joanna Giains-sel, valamint az OWN: Oprah Winfrey Network, a Discovery Kids Latin-Amerikában, illetve az Eurosport, a helyi prémium sportesemények vezető szolgáltatója és az olimpia otthona Európában. További információ: www.corporate.discovery.com és @DiscoveryIncTV a közösségi médiában.

Látványosan visszaesett a Netflix növekedése

A streamingszolgáltató friss beszámolója szerint számottevően csökkent 2021 első negyedévében az új előfizetők száma. netflix.jpg

Kép forrása: media1.hu

A Netflix a tervezett 6 millió új előfizetőhöz képest csak 4 millióval bővült az idei első negyedévben - írja a BBC a cég beszámolója alapján.

Amikor a COVID-19 megjelent, az egész világon otthon maradtak az emberek, melynek köszönhetően a streamingszolgáltató tavaly 15,8 millió új előfizetővel növekedett.

A járvány azonban megzavarta a Netflix gyártási folyamatait is. A cég szerint az új műsorok hiánya is hozzájárulhatott a kialakult a drasztikus csökkenéshez. Hozzátették hogy ez várhatóan helyreáll, mivel hamarosan új részekkel folytatódnak a slágerműsorok.

Az előfizetők számának csökkenését a Netflix részvényei is megérezték, mert 11 százalékkal, 489,28 dollárra csökkent az árfolyam, így a cég teljes értéke 25 milliárd dollárral lett kevesebb a jelentés közzététele után.

 

 

Felhasznált források:

https://media1.hu/2021/04/21/drasztikusan-lecsokkent-a-netflix-novekedese/

Netflixen az Anyám és más futóbolondok a családból

Felkerült az Anyám és más futóbolondok a családból című magyar film a Netflixre, amely azonnal át is vette az első helyet a platform nézettségi toplistáján.

fu1.jpg

Kép forrása: erdelyikronika.net

A filmet Fekete Ibolya rendezte, aki a forgatókönyvet is írta. A filmdrámát 2015. november 5-én mutatták be a mozikban, ahol nagy sikert aratott. A rövid epizódok és anekdoták füzéréből álló alkotás Woody Allen-i humorral mesél a magyar történelemről és a családi emlékezet jelentőségéről. Az Anyám és más futóbolondok a családból című produkcióban Ónodi Eszter, Gáspár Tibor, Barkó György, Básti Juli és a százéves lengyel színművésznő, Danuta Szaflarska is látható, akinek magyar hangját Ónodi Eszter adja teljesen elváltoztatott orgánumon.

 

 

Felhasznált források:

http://musorvizio.hu/felkerult-netflixre-az-anyam-es-mas-futobolondok-a-csaladbol/

süti beállítások módosítása