Share-minator

A hétköznap estéket az RTL Klub, a hétvégét pedig a TV2 nyerte

2020. november 18. - shareminator

A nézettségi versenyben a két konkurens tévécsatorna küzdelme tovább folytatódik. A nézettségi adatokból jól látszik, hogy a hétköznap estéket a lakosság nagy része az RTL Klub Konyhafőnök VIP műsorával, míg a szombat estéket a TV2 kiemelt műsoraival töltik a nézők írta meg az Mmonline.hu.

A múlt heti nézettségi adatokból az látszik, hogy a 18-49 éveseknél és főműsoridőben el tudott húzni az RTL Klub a TV2 mellett. A 18-49 éves korosztályban 6,7 százalékpontnyi különbséggel vezet az RTL Klub. Heti átlagban 18,7 százalékot ért el a Konyhafőnök VIP, ezzel a főzős műsor lefedi a főműsoridő jelentős részét. 

kvip.jpg

Forrás: RTL Sajtóklub

Továbbra is érzékelhető a különbség a hétköznapok és a hétvégék nézettségi eredményei között. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől péntekig az RTL Klub műsorainak főműsoridős közönségaránya 18,5 százalék, a TV2 8,5 százalékához képest, ami kimagasló különbség. Azonban a hétvégén a TV2 kompenzálja a vesztes hétköznapokat. Hiszen szombat este 14,8 százalékos közönségarányt értek el a 8,6 százalékos RTL Klubbal szemben. Ez azt jelenti, hogy a Dancing with the Stars műsorra sokkal többen voltak kíváncsiak, konkrétan múlt szombaton 272 ezres nézettséggel és 16,3 százalékos közönségaránnyal futott a műsor, ami nézőszámban 22 ezres, share-ben 0,5 százalékpontos javulást jelent. Emellett vasárnap este jól kezdett a Farm VIP kaland-reality is, ami 315 ezres nézettséget, valamint 17,5 százalékos közönségarányt produkált. A 18-49 éveseknél kicsi, a teljes lakosságnál viszont nagyobb előnnyel nyerték a sávjukat az Álarcos énekessel szemben.

dwts.jpg

Forrás: TV2 Sajtószoba

Összességében elmondható, hogy a 18-49 éves korosztályban az RTL Klub műsorai vannak az első két helyen: az Álarcos énekes (352 ezer néző) és a pénteki Konyhafőnök VIP (330 ezer néző). A harmadik pedig a TV2-s Farm VIP lett (315 ezer néző). A teljes lakosságot vizsgálva az éremátadó tribünön három TV2-es produkció szerepel. A Farm VIP több mint egymillió nézőt vonzott, a Dancing with the Stars 953 ezres nézőszámot produkált, a keddi Tényekre pedig 914 ezren voltak kíváncsiak. 

 

Forrás: Mmonline.hu

https://www.mmonline.hu/cikk/melyik-csatorna-nyerte-a-nezettsegi-versenyt/ 

Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés, TSV + vendég adatok 

A bejegyzés trackback címe:

https://share-minator.blog.hu/api/trackback/id/tr4016289792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása